Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ LIGANEWS ΣΤΟΝ ΕΔΕΣΣΑΙΚΟ

Εκτενές ρεπορτάζ κάνει σήμερα η αθλητική ιστοσελίδα liganews.gr στον Εδεσσαικό με τίτλο "Ο ΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ".Στο αφιέρωμα που επιμελήθηκε ο Δημήτρης Μπασμπαρέλας μιλούν ο πρόεδρος της ομάδας Πέτρος Πασσαλής,ο Ηλίας Σαπάνης καθώς και οι ποδοσφαιριστές Σκαθαρούδης,Ταουσιάνης,Παπαγεωργίου και Καρακούτης.

Το Liganews.gr κάνει αφιέρωμα στην ιστορική ομάδα από την Πέλλα που επέστρεψε μετά από 17 χρόνια στη Γ’ εθνική

Μετά από 17 χρόνια ο Εδεσσαϊκός επέστρεψε στη Γ’ εθνική. Ο ιστορικός σύλλογος από την Πέλλα με 5 θητείες στην Α’ εθνική και με την κατάκτηση ενός βαλκανικού Κυπέλλου είναι ένα από τα δυνατά «χαρτιά» του 2ου ομίλου.
Η παρουσία του Πέτρου Πασσαλή, ενός ανθρώπου που αναδείχθηκε από την ομάδα και με ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αποτελεί αναμφίβολα εχέγγυο για τη συνέχεια. Μπήκε μπροστάρης στη νέα προσπάθεια αναγέννησης του Εδεσσαϊκού.
Το Liganews.gr έκανε αφιέρωμα στον φετινό νεανικό Εδεσσαϊκό, που έχει αρχικά ως στόχο την αποφυγή του υποβιβασμού δίνοντας τον λόγο στους πρωταγωνιστές

Πασσαλής: «Επένδυση στα νέα παιδιά»
Ο πρόεδρος της ομάδας και βετεράνος ποδοσφαιριστής, Πέτρος Πασσαλής, αναφέρθηκε στο όλο εγχείρημα. «Ο Εδεσσαϊκός αποφάσισε να κάνει επένδυση στα νέα παιδιά. Στόχος μας είναι η σωτηρία. Θέλουμε να προσφέρουμε στους παίκτες όλα τα απαραίτητα για να νιώσουν ότι βρίσκονται σε ένα υγιές περιβάλλον. Το σημαντικό είναι ότι ‘τρέχουν’ πολλά άτομα για την ομάδα. Είναι σημαντική η βοήθεια τους. Δύναμη μας είναι η ενότητα ως συμβούλιο, αφού όλοι προσφέρουν από τη δική τους πλευρά. Δεν είμαι μόνο εγώ, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που συμμετέχουν στη νέα προσπάθεια».
Σαπάνης: «Βάσεις για ψηλότερα»

Ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Σαπάνης, είπε από την πλευρά του για τον φετινό στόχο. «Το εγχείρημα του Εδεσσαϊκού βρίσκεται ουσιαστικά στον δεύτερο χρόνο του. Υπήρχε όραμα, στο οποίο συμφώνησα να συνδράμω κι εγώ, έτσι ώστε ο Εδεσσαϊκός να επιστρέψει για τα καλά, εκεί όπου τον θυμάται ο κόσμος. Η πορεία της ομάδας, αναλογιζόμενη τη φιλοσοφία, που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο και το συμβούλιο, που εμπεριέχει παρουσία νεαρών παικτών, πιστεύω ότι πάει καλά.
Αν μπορώ να μιλήσω ως τρίτος, αν και είμαι ο προπονητής, θα έλεγα ότι ο Εδεσσαϊκός είναι σωματείο, που χαρακτηρίζεται από διοικητική υγεία και παράλληλα υπάρχει έντονα το ποδοσφαιρικό στοιχείο, με ανθρώπους που ξέρουν τη μυρωδιά των αποδυτηρίων, αλλά και τις συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν στην ομάδα. Εχει λειτουργήσει το όλο εγχείρημα, παρά το δύσκολο ξεκίνημα. Εχει μπει το νερό στο αυλάκι. Φέτος ο στόχος μας είναι η παραμονή και την επόμενη σεζόν να θέσουμε τις βάσεις για την επόμενη χρονιά, που σίγουρα θα είναι κάτι περισσότερο».
Σκαθαρούδης: «Διάκριση μέσα από την ομάδα»

Ο πρώτος σκόρερ του Εδεσσαϊκού με 9 γκολ, Γιώργος Σκαθαρούδης, τοποθετήθηκε κι αυτός μέσω του Liganews.gr: «Γίνεται καλή προσπάθεια στην ομάδα. Το ρόστερ είναι νεανικό, αλλά όλοι θέλουν να διακριθούν μέσα από την ομάδα. Το κλίμα είναι οικογενειακό, υπάρχει συνεπής διοίκηση, που είναι κοντά στους παίκτες, στοιχεία σημαντικά για έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο. Οσο για μένα, όταν σκοράρεις είναι καλό, αφού ανεβαίνει η ψυχολογία. Προσπαθώ να βοηθήσω όσο μπορώ. Πιστεύω ότι στο τέλος θα σωθούμε», δήλωσε με νόημα.

Καρακούτης: «Ολα λειτουργούν ρολόι»

Ο Γιώργος Καρακούτης αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Εδεσσαϊκό. Ποια είναι η άποψη του; «Γίνεται καλή δουλειά. Πιστεύω ότι θα μείνουμε στην κατηγορία. Δεν ξεκινήσαμε καλά, αλλά έστρωσε η ομάδα. Συν τοις άλλοις, ο κόσμος μας στηρίζει. Πιστεύω να συνεχίσουμε καλά και στον δεύτερο γύρο και ότι καλό βγει στην πορεία. Στόχος μου είναι να κάνω καλή χρονιά για να κάνουμε βήμα παραπάνω. Να διακριθούμε μέσα από την ομάδα. Αλλωστε, λίγες ομάδες είναι έτσι, όπως στον Εδεσσαϊκό. Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, ωστόσο όλα λειτουργούν ρολόι. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος».
Παπαγεωργίου: «Εξτρα κίνητρο η εμπιστοσύνη»

Αποτελεί περσινό στέλεχος της ομάδας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου έμεινε εντέλει στην ομάδα της Εδεσσας, παρά το γεγονός ότι ήταν να μεταβεί το καλοκαίρι στη Βέροια. «Είμαστε πολλά νέα παιδιά. Δεν έχουμε την εμπειρία, αλλά υπάρχουν σίγουρα φιλοδοξίες. Τα δίνουμε όλα στο γήπεδο. Σε κάθε παιχνίδι. Είναι έξτρα κίνητρο να ξέρεις ότι σ’ εμπιστεύονται. Οι άνθρωποι της ομάδας δείχνουν έμπρακτα την εμπιστοσύνη τους. Η μισή ομάδα και παραπάνω, έχει μέσο όρο κάτω των 24 ετών. Αρχίσαμε άσχημα, ωστόσο στα οκτώ τελευταία παιχνίδια πάμε πολύ καλά. Είμαστε έτοιμοι για το καλύτερο. Κοιτάμε ψηλά. Θέλουμε να σωθούμε, ο στόχος ήταν η καθιέρωση, ωστόσο μπορούμε να δούμε τις πρώτες θέσεις. Ο Εδεσσαϊκός είναι βαρύ όνομα».

Ταουσιάνης: «Το αξίζουμε ως σύλλογος»

Ηταν και πέρσι στον Εδεσσαϊκό, αλλά τον Ιανουάριο «μετακόμισε» στον Παναιγιάλειο. Ωστόσο, ο Τάσος Ταουσιάνης επέστρεψε το καλοκαίρι και πάλι στους «πράσινους»: «Ο Εδεσσαϊκός είναι ιστορικός σύλλογος. Η ομάδα πιστεύω ότι βρήκε τη ροή της. Επέστρεψε στη Γ’ εθνική και θεωρώ ότι γίνεται εξαιρετική προσπάθεια απ’ όλους για να ανέβει ξανά τα σκαλοπάτια. Είμαστε στον Εδεσσαϊκό για να βοηθήσουμε σε όλη την προσπάθεια που γίνεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα συνεχίσω να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μας. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διοικητική υγεία. Από εκεί ξεκινούν όλα. Πιστεύω, θα φτάσουμε ακόμη ψηλότερα απ’ ότι είμαστε τώρα. Το αξίζουμε ως ομάδα, κι ως σύλλογος γενικότερα».

http://www.liganews.gr/themata/item/18548-o-edessaikos-einai-edo